Alasaari: Sinä pystyt!

Tämän Alasaarelan kirjan luettuasi tulet ymmärtämään, mikä on salaisuus onnellisuuden ja maailman suurten ihmisten taustalla. Ymmärrät, että kukaan ei ole sinua parempi ja sinä pystyt mihin vain. Ymmärrät, kuinka sinä itse pystyt rakentamaan uskomuksesi ja haluamasi tulevaisuuden samalla tavalla kuin ihailemasi suuret ihmiset ympäri maailmaa. Kirjan lopussa sinulle avautuu ihan käytännössä, kuinka tämä tapahtuu. Voit samalla testata itseäsi ja ottaa elämäsi haltuun Soturin sivun avulla. Kirja pohjautuu lukuisien filosofien ja eri alojen parhaiden oppeihin. ”Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu”.

Kun ottaa omasta elämästä täyden vastuun, on palkintona valtava vapaus – vapaus toisten odotuksista, mielipiteistä, arvoista ja käsityksistä – ne saa siitä alkaen luoda itse. Kirjoittaja luettelee lukuisia kirjoja, jotka ovat tehneet vaikutuksen häneen. (Muun muassa Jari Sarasvuon ”Sisäinen sankari”, Brian Tracyn, Tony Robbinsin ja Viktor F. Franklinin kirjat. Napolen Hillin ”Think and Grow Rich!” Byrnen ”Salaisuus”).

Kirjan keskeisiä kysymyksiä ovat: Mikä on elämäsi tarkoitus? Mikä on elämäsi päämäärä? Mikä on sinun tärkein unelmasi?

Meillä on käytännössä kaksi tärkeää lähdettä oppia ja kehittää taitojamme: toiset ihmiset ja kaikki muut keinot. Ensimmäiseksi opimme toisilta ihmisiltä. Toiseksi opimme asioita kaikilla muilla tavoilla: lukemalla, kuuntelemalla, näkemällä, kokemalla, kokeilemalla, harjoittelemalla ja opettamalla. Oppimiseen ja kehittymiseen liittyy tärkeä kysymys: mikä on kykysi oppia? Kirjoittaja ihailee suuresti Andrew Carnegieta (1835-1919), joka on vaikuttanut miljooniin ihmisiin Napoleon Hillin tavoin. Olen itsekin lukenut molempien suuruuksien pääteokset ja ne ovat vaikuttaneet omaan elämääni myös. Heidän viestinsä sinulle on, että sinäkin voit oppia kaiken haluamasi ja kasvaa unelmasi kokoiseksi.

Mahatma Gandhi sanoi:

”Heikko ihminen ei voi koskaan antaa anteeksi. Anteeksianto on vahvan ihmisen ominaisuus.”

Dalai Lama sanoi:

”Ihminen, joka keskittää energiansa toisten ihmisten auttamiseen ja palvelemiseen, on onnellinen.”

Opettaja, joka välittää oppilaistaan ja haluaa antaa kaikkensa oppilailleen, on onnellinen ja muuttaa useiden oppilaittensa elämän pysyvästi paremmaksi.

35 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes PartanenKirjan tiedot

Alasaarela, Jaakko: Sinä pystyt! readme.fi 2018, suositus*, 2 pistettä, ISBN 978-952-321-670-9

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn