Ferriss: Titaanien työkalut

Mitä maailman menestyneimmät ihmiset tekevät aamun ensimmäisenä tuntina? Miten he treenaavat, ja miksi? Mitä kirjoja he suosittelevat, ja minkälaista ravintoa he syövät? The Tim Ferrish Show on yksi maailman kuunnelluimmista podcasteista: yli sata lähetystä kerännyt ja ravistuttavat 80 miljoonaa latausta. Jokaisessa jaksossa Tim Ferriss haastattelee yhtä titaania – maailmanluokan tähtiä, bisnesguruja, tieteilijöitä, viihdetähtiä, urheilijoita jne. Tässä kirjassa Ferriss kiteyttää vieraidensa ydinsanoman terveydestä, vauraudesta ja elämänviisaudesta. Tämä kirja, jos mikä, on self-help-opus. Poimin tähän muutamia sekä kirjan että sen pohjalta syntyneitä omia ajatuksia.

Mielestäni trendejä tulee välttää. Suosin paljon enemmän missioita. Sitä, että pyrkii ratkaisemaan ainutlaatuisen ongelman, jota kukaan muu ei vielä pohdi. Kyselisin kysymyksiä. Miettisin, miksi olen ryhtymässä siihen. Tottelenko vain hyviä arvosanoja tai vaikuttavaa koulutusta? Vai menenkö opiskelemaan, koska rakastan markkinointia? Koulutus sanan sijasta suosisin oppimista. Tähän liittyy muita pienempiä kysymyksiä, kuten mitä olemme oppimassa, miksi olemme oppimassa? Koulutus on yleiskäsite. Jos puhkaisemme koulutuskuplan, voisimme puhua näistä asioista selkeämmillä sanoilla.

Ole mieluummin merkittävä ja ainutlaatuinen kuin harhaileva ja keskinkertainen. Aloita mielettömän pienestä, jos haluat luoda jotain suurta (tai ennen pitkää jopa valtavaa). Lapsille pitää opettaa kaksi asiaa: miten johdetaan ja miten ratkaistaan mielenkiintoisia ongelmia (Seth Godin). Kirjoita joka aamu kymmenen ideaa pieneen vihkoon. Sitten kirjoitat jokaiseen ideaan ensimmäisen askeleen. Luovuus on ehtymätön luonnonvara. Mitä enemmän sitä käyttää, sitä enemmän sitä on. Kukaan ei halua auttaa sinua, jos valitat. Jos koko ajan keskittyy kaikkeen, mikä on pielessä, ja ilmaisee läheisilleen vain sen puolen itsestään, siitä ei seuraa lainkaan kasvua, vain ainoastaan tuhoa (Stephen Hawking).

Mielenkiintoisimmat työt ovat ne, jotka keksitään itse. Minkä mielenkiintoisen asian parissa teet töitä? Miksi se kiinnostaa sinua? Mitä yllättävää siinä on? Pohtiiko kukaan samoja asioita? Toisinaan täytyy luopua rakkaista asioista, jotta voisi ruokkia kaikkein tärkeintä asiaa. Kirjoita kaikki muistiin, koska asiat katoavat.

50 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Ferriss, Tim: Titaanien työkalut – Elämänohjeita huippumenestyjiltä ja supertähdiltä, Viisas Elämä 2017, suositus**, 3 pistettä, ISBN 978-952-260-639-6

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn