Sammalisto: Viisas pääsee vähemmällä 2.0

Tuntuuko, että työpäiväsi kuuluvat väärien asioiden parissa eikä aika meinaa riittää niiden tärkeimpien töiden tekemiseen? Tunnetko itsesi väsyneeksi lähes joka päivä? Huolettaako taloudellinen turvallisuutesi? Mikäli vastasit kyllä, tarvitset tätä Sammaliston kirjaa.

Tämä on nykyaikaisen ihmisen selviytymisopas, jonka käytännönläheisillä ja tutkitusti toimivilla vinkeillä pystyt menestymään paremmin sekä töissä että vapaa-ajalla. Kirja on uudistettu painos vuonna 2014 ilmestyneestä menestyskirjasta, joka on auttanut tuhansia suomalaisia lukijoita. Kirja on jaettu kolmeen osaan: 1) ajatustyön tehostaminen ja itsensä johtaminen 2) Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen 3) Hyödyllisten elämäntaitojen kehittäminen ja onnellisuuden lisääminen.

Otan tähän esimerkkejä näistä jokaisesta.

Vinkki 5: Sähköpostien arkistoiminen. Näistä vinkeistä oli itselleni heti eniten hyötyä, kun rakensin esimerkiksi saapuneet postit ohjeiden mukaan.

Vinkki 15: Tarkistuslistojen hyödyntäminen. Tee tarkistuslistoista salainen aseesi. Tarkistuslistat ovat loistavia työkaluja ja siitä voin olla itse täysin samaa mieltä.

Vinkki 20: Pyynnöistä kieltäytyminen. Ensinnäkin on syytä miettiä, mikä sinulle on tärkeintä ja mihin haluat käyttää aikasi. Silloin tiedät, mihin et halua käyttää aikaasi.

Vinkki 27: Sisäisen kellon hyödyntäminen. Olemme vaimon kanssa illan kukkujia ja se on myös hyödynnettävissä.

Vinkki 31: Liikunnan lisääminen. Hyviä tavaksi tekemisen vinkkejä.

Vinkki 34: Flunssan välttäminen. Kyllä tässäkin oli jo hyvät ohjeet ennen kuin korona iski. Käsien pesu on muistettava ja lentokentät ovat pahimmat paikat (OBS!).

Vinkki 35: Tapojen opetteleminen. Tavat ovat kognitiivinen sopeutumiskeino, jolla vähennämme henkistä kuormaamme, ja niiden avulla pystymme vähentämään päivän aikana tarvittavien päätösten lukumäärää merkittävästi. Jo Aristoteleen kerrotaan todenneen, että ”olemme sitä, mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus ei olekaan teko, vain tapa.” Lisäksi vielä tutkin seuraavia vinkkejä, joista sain hyviä ideoita itselleni.

Vinkki 36: Lukemisen lisääminen.

Vinkki 38: Tiedon kerääminen ja tallentaminen.

Vinkki 39: Luovuuden lisääminen.

Vinkki 44: Keskustelu- ja kuuntelutaitojen kehittäminen.

Vinkki 45: Tehokkaiden esitysten ja puheiden pitäminen.

30 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes PartanenKirjan tiedot

Sammalisto, Sampo: Viisas pääsee vähemmällä 2.0 – 52 päivitettyä vinkkiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään, Kauppakamari 2019, suositus**, 2 pistettä, ISBN 978-952-246-596-2

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn