Iivari, Piha & Tuominen: Juppi, hippi vai punkkari – Mitä tapahtuu huomenna konsultille?

Monimuotoinen ja nopeasti muuttuva maailma disruptoi konsultin toimialaa. Konsultti on huomenna kuin Neljän Ruusun juppihippipunkkari, enemmän kuin pelkkä MBA ja kravatti. Konsultin pitää kuitenkin muuttua ja pysyä liikkeessä, jotta hän pystyy toteuttamaan perimmäistä tehtäväänsä – asiakkaan auttamista. Konsultin toimenkuvaan kuuluu ulkopuolinen näkökulma. Jos konsultti muuttaa yritykseen asumaan, ei hän oikeastaan enää ole konsultti. Tekijät Iivari, Piha & Tuominen pyrkivät antamaan kirjassa konsultin käyttöohjeen ja ostoslistan asiakkaalle. Hyvä konsultointi on nimittäin aina kahden kauppaa. Hyvässä konsultoinnissa tavoitteena on luoda kestävää arvoa – puolin ja toisin.

Hyvällä konsultilla on faktat hallussa. Hän ei vaan shokeeraa ja hae näkyvyyttä omalle muutosräpilleen, vaan on raamittanut muutoksen todelliseen perspektiiviin hypesanojen sijaan. Konsulttigurujen rinnalla arvostetaankin myös sitä, että konsulttitiimit rakennetaan kokeneiden konkarien ja juniorikonsulttien osaavasta kokonaisuudesta, joka tuo projektiin rohkeasti monipuolisia näkökulmia, uutta ymmärrystä ja uudenlaisia taitoja. Unelmien konsultin työstä jää käteen muutakin kuin yksi vastaus. Ongelmat ratkaistaan yhdessä.

Konsultin identiteetti kietoutuu ammatin osalta kolmeen asiaan: 1) Konsultti on yleensä sitoutunut vain lyhyen ajan 2) Työ on projektityötä jatkuvan prosessin sijaan 3) Konsultilla on väliaikaiset kollegat sekä konsulttiyrityksessä että asiakkaalla. Konsultin valtti on humaanisuus ja konsultin työ maksimoi oppimisen. Hyvä konsultti on sivistynyt, lukee kirjallisuutta ja on laajasti kiinnostunut yhteiskunnasta. Intohimoinen uteliaisuus on konsultille välttämätön ominaisuus. Konsultti kehittää asioiden yhdistä-misen taitoaan olemalla utelias. Tulevaisuuden konsulttiyritys toimii verkostomaisesti ja houkuttelee laaja-alaisesti parhaat ihmiset töihin.

20 kolahdusta. Y1+Y2+Y3.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Iivari, Saara & Piha, kirsi & Tuominen, Taru: Juppi, hippi vai punkkari – Mitä tapahtuu huomenna konsultille? WSOY (Ellun Kanat) 2019, suositus*, 1 piste, ISBN 978-951-0-45024-6

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn