Rubanovitsch: Kukkulan kuningas – 10 askelta itsensä johtamiseen

Yksi Suomen tunnetuimmista yritysvalmentajista Mika Rubanovitsch tarjoaa kirjassaan 10 askelta itsesi johtamiseen ja kehittämiseen. Ruban opeilla voit kasvaa kokoasi isommaksi ja onnistua omilla ehdoillasi. Kirja kuvailee äidinrakkautta vaille jääneen keskiverto-oppilaan matkaa suosituksi mentoriksi ja paremmaksi isäksi. Seuraamalla Ruban askelia kasvat kukkulan kuninkaaksi. Ruban 11. kirja yhdistää omaleimaisella tavalla hänen kolmekymmentävuotisen uransa ja erään suomenjuutalaisen perheen historian värikkäät vaiheet elämykseksi, joka yllättää sinut luku toisensa jälkeen. Teos antaa vastauksen kysymykseen, miten pysyä mukana muutoksessa ja sen aallonharjalla.

Sitten laitan oheen muutamia poimintoja kirjasta. Ohjeeni sinulle on: aseta päämäärä, tee töitä sen eteen, saavuta se, rentoudu, nauti ja toista. Kaikki alkaa sinulle merkityksellisen päämäärän asettamisesta. Jos kuitenkin olet edelleen sitä mieltä, että tärkeintä on matka, niin pohdi ensin tarkkaan, kenen kanssa kuljet sen. Onnellisuutta ei tehdä, sekin otetaan. Se otetaan niistä asioista, jotka tuottavat sinulle eniten tyydytystä ja iloa. Se otetaan luonnosta, yhteisistä hetkistä läheisten kanssa. Kaikki elämäsi rakennuspalikat ovat jo olemassa. Sinun ei tarvitse erikseen tehdä tai saada niitä. Pidä silmäsi auki ja aistisi avoimina. Ympärillämme on vielä paljon otettavaa meille kaikille.

Jotta saat muut mukaan, sinulla täytyy olla tarjottavana jotain suurempaa, merkityksellistä. Tämä magneetti voi olla aate, matkan päämäärä tai yhteinen tavoite paremmasta huomisesta. Liima, joka sitoo heimon magneetin ympärille, on rakkaus. Yrityksen täytyy kuitenkin itse rakentaa heimo brändinsä ympärille, tunnistaa erilaiset asiakaskunnassa syntyvät, kasvavat ja risteävät heimot sekä tarjota heidän arvoihinsa ja tavoitteisiinsa sopivia ratkaisuja. Mieti hetki brändiäsi. Milloin olet viimeksi tarkastellut omaa imagoasi? Osoittamalla muuntautumiskykyä lisäät uskottavuuttasi, koska uudistuvin on luotetuin.

Lopuksi ne 10 askelta:

1) Oma pää = pääoma
2) Sä osaat, sä pystyt
3) Ei se matka, vaan päämäärä
4) Myyjäksi ei synnytä
5) Kauppoja ei tehdä, ne otetaan
6) Fokusoi
7) Kasvata oma heimosi
8) Uudistuvin on luotetuin
9) Rakasta
10) Katse tulevaisuuteen.

30 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Rubanovitsch, Mika D.: Kukkulan kuningas – 10 askelta itsensä johtamiseen, Mironi 2020, suositus*, 1 piste, ISBN 978-952-94-3857-0

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn