Hinkkala: Sinä olet enemmän

Ihan jokaisen on mahdollista löytää unelmatyönsä tai oma juttunsa. On lähdettävä tutkimusmatkalle, mikä kysyy omien arvojen tarkastelua ja luopumista rajoittavista uskomuksista. Hinkkalan kirjan aidot esimerkit ohjaavat kuuntelemaan sydämen puhetta ja tekemään viisaammin, tietoisemmin, yksinkertaisemmin ja vähemmän. Tärkeintä Eijan mielestä oman jutun löytämisessä on etsimään lähteminen. Etsiminen edellyttää uskallusta tutustua omaan itseensä, uskallusta kuulla oman sydämen puhetta, uskallusta luottaa siihen ja uskallusta toimia. Omaan innostukseen perustuva oppiminen on useimmiten hauskaa. Anna itsellesi lupa olla innostunut jokaisesta askeleesta.

Kun ohjelmoit oman unelmasi toteuttamiseen liittyviä ajatuksia myönteisiksi, mieltää tiedostamaton mieli ajatuksesi käskyiksi ja ryhtyy ohjaamaan sanojasi sekä tekojasi tukemaan unelmaasi. Alat tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan. Vedät puoleesi myös oikeita vastauksia, oikeita tapahtumia ja oikeita ihmisiä. Ohjelmoinnin päivittäminen omista unelmista vaatii kirjassa esiteltävien eri työkalujen (visiointi, tavoitemielikuvat, visualisointi, kirjallinen visualisointi, korvaaminen ja etäännyttäminen) kokeilua, aikaa, tietoista harjoittelua, lempeää suostuttelua, kärsivällisyyttä, armollisuutta ja ennen kaikkea toistoa, toistoa, toistoa. Eija kehottaa kokeilemaan niin monia edellä kuvattuja mielen uudelleenohjelmoinnin menetelmiä kuin mahdollista, mieluusti kaikkia.

Tee jokapäiväisestä tekemisestäsi tärkein ja arvokkain päämääräsi ja huomaat, kokevasi iloa ja intohimoa etkä tekeväsi töitä ollenkaan. Ihmiset, jotka ovat saavuttaneet jotain suurta, ovat tehneet lukemattomia pieniä tekoja yksi kerrallaan, toinen toisensa jälkeen. Vastoinkäymiset ja epäusko ovat usein vahvimmillaan juuri ennen läpimurtoa. Odota ihmeitä, mutta tee silti kaikki mahdollinen, jotta niitä voi tapahtua. Eija kehottaa myös omassa jutussaan hakeutumaan itseäsi pidemmällä olevien seuraan. Omaksut huo-maamattasi heidän ajattelu- ja toimintatapojaan. Eija suosittelee myös hakeutumaan porukkavalmen-nuksiin. Porukassa opit, kasvat ja kehityt viisi kertaa nopeammin kuin yksin, kohtaat hengenheimo-laisiasi, saat tsemppiä ja voit löytää myös kaipaamiasi ajatus- sekä yhteistyökumppaneita.

40 kolahdusta. Y1+Y2+Y3.

Artikkelin kirjoittaja Johannes PartanenKirjan tiedot

Hinkkala, Eija: Sinä olet enemmän – Palavalla sydämellä kohti omaa juttua, Otava 2020, suositus**,1 piste, ISBN 978-951-1-35019-4

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn