Ståhlberg & Herlevi: Omanäköinen elämä – Näin teet hyviä valintoja

Omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet tuntemalla voit löytää paikkasi – tarvittaessa aina uudelleen. Kun katsot edessäsi olevia mahdollisuuksia, mihin valintoihin tartut rakentaaksesi omannäköistä elämää? Päädytkö onnellisesti sinne, mitä olet pienestä pitäen unelmoinut? Vai etsitkö uutta suuntaa, josta et ole edes hoksannut haaveilla?

Tämä Ståhlbergin ja Herlevin kirja sopii sinulle, joka olet risteystilanteessa pohtimassa uutta uraa ja suuntaa. Kirjasta saat tukea ja rohkaisua omille valinnoillesi. Omien arvojen, vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden kautta voi päästä kiinni unelmiin ja siihen, mitä omannäköiseltä elämältään ja tulevaisuudeltaan haluaa.

Asenteella voi vaikuttaa siihen, miten omaan elämään suhtautuu, ja sillä on myös merkittävä vaikutus tavoitteisiin pääsemisessä. Asenteella voi vaikuttaa siihen, kuinka oman elämän haasteet tulee selvitetyksi. Asenne voidaan jakaa kahteen suhtautumistapaan: muuttumattomuuden asenteeseen ja kasvun asenteeseen. Kasvun asenteella ajattelet, että osaamista pystyy kehittämään harjoittelemalla ja kokemuksia keräämällä, oli lähtöasetelma mikä tahansa. Kasvun asenne tarkoittaa ennen kaikkea 1) kovaa työtä ja yrittämistä 2) hyvien strategioiden käyttämistä 3) avun saamista tarvittaessa. 

Rohkeus on sitä, että toimit niin kuin itse haluat ja tunnet oikeaksi, peloista huolimatta. Tekemällä parhaansa ja
ylittämällä itsensä avaat uusia ovia.

20 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Ståhlberg, Leena & Herlevi, Marjaana: Omanäköinen elämä – Näin teet hyviä valintoja, PS-kustannus 2017, suositus*, 1 piste, ISBN 978-952-451- 726-3

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn