Beverley, Grace: Working Hard, Hardly Working

Tänä päivänä nuoret ihmiset eivät halua enää välttämättä istua viittätoista vuotta jossakin yhtiössä oppimassa toimialan voidakseen kiivetä yhtiö hierarkiassa ja saada lopuksi ansaitsemansa eläkkeen. Mieluummin tänä päivänä koetellaan onnea ja kehitetään omia ideoita. Kirja kannustaakin oman tien etsimiseen. Kohderyhmänä on uusi sukupolvi, jonka tavoitteena voi olla pyrkimykset omaan parhaimpaansa tehden itselleen merkityksellisiä asioita. Avainsanoja ovat intohimo (passion) ja pyrkimys (purpose). Kukaan muu ei voi sanoa sinulle, mitä sinun on tehtävä. Sinun on tunnettava itsesi: ymmärrä vahvuutesi, rajasi, toiveesi ja sudenkuoppasi. Sitten ideanasi onkin tehdä kurinalainen aikataulutus.

Kirjassa on pitkin matkaa valtava määrä erilaisia keinoja oman ajankäytön parantamiseen. Näistä voi jokainen poimia itselleen sopivia keinoja. Huomaan käyttäneeni elämäni aikana itsekin näistä monia saadakseni aikaan virtauksia: Lue, kirjoita, tee mind-mappeja, piirrä, kuuntele podcasteja, keskustele, muuta ajatteluasi ja pidä hauskaa. Tätä kaikkea lukiessani tuli mieleeni, että tämähän on minullekin tuttua. Mutta kuinka monta tämän tyyppistä kirjaa olenkaan lukenut elämäni aikana. Siten kirja sopiikin uransa alkuvaiheessa olevalle nuorelle ihmiselle. Toivonkin, että kirja rohkaisee lukijaansa näkemään sen tosiasian, että itsestään huolehtiminen ratkaisee tuottavuuden. Ihan hyvä aloittelijan self-help ja self-care. 40 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen

Kirjan tiedot

Beverley, Grace: Working Hard, Hardly Working, Penguin Books 2021, 1 piste, suositus*, ISBN 978-1-529-15900-4 (engl.)

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia® tiimivalmentajakoulutusta toteuttava Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltua hyvää kirjaa.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *