Grant, Adam: Think again – The Power of Knowing What You Don’t Know

Oppimisessa on oltava selvä fokus. Kuitenkin poisoppiminen ja uudelleen vanhan oppiminen vaativat paljon enemmän, sillä ne vaativat rohkeutta ylittää oma mukavuusalueensa. Kirjoittaja auttaa meitä rakentamaan tutkimusten ja kertomusten avulla ”lihaksia” pysymään uteliaina sen suhteen mikä maailmassa todella muuttuu. Kirjoittaja on organisaatiopsykologi, joka on erikoistunut avaamaan mieltämme kaikelle uudelle. Me puolustamme hänen mielestään liian paljon pyhiä uskomuksiamme ja etsimme liian vähän totuutta. Mitä terävämpiä olemme, sitä sokeammaksi voimme tulla omista rajoituksistamme. Esimerkiksi uskomme vanhaan tarinaan sammakosta, joka ei älyä hypätä pois tarpeeksi ajoissa vähitellen lämpenevästä vedestä, vaikka se hyppää oikeasti heti pois, kun vesi alkaa tuntua epämukavalta. Sammakot osaavat siis uudelleenarviointia, mutta me ihmiset emme.

Kirjoittaja haluaa tutkia sitä, kuinka uudelleenajattelua tapahtuu. Hän yrittää löytää kunnollisia todisteita uudelleenajattelusta ja muutamia maailman taitavimmista uudelleenajattelijoista. Kirjan ensimmäinen osa keskittyy mielen avaamiseen. Voit löytää esimerkkejä siitä miksi tulevaisuuteen ajatteleva yrittäjä jäi menneisyyden ansaan. Toinen osa tutkii sitä, kuinka voimme rohkaista muita ihmisiä ajattelemaan uudelleen. Kolmas osa keskittyy siiten, kuinka luomme elinikäisten oppijoiden yhteisöjä. Johtopäätök-senä voi olla se, että jos hallitset uudelleenajattelun taidon, olet paremmassa asemassa työelämässä ja ehkä elämäsi on myös onnellisempi. 80 kolahdusta. Y1+Y2+Y3.

Kirjoittanut Johannes Partanen

Teos: Grant, Adam: Think again – The Power of Knowing What You Don’t Know, Viking 2021, suositus**, 3 pistettä, ISBN 978-1-9848-7810-6 (engl.)

Tekijänoikeudet: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia® tiimivalmentajakoulutusta toteuttava Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltua hyvää kirjaa.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *