Doerr: Measure What Matters

Tätä kirjaa pidetään vallankumouksellisena tavoitteiden asettamisen lähestymistapana. Tämä voi johtua siitä, että ajattelutapa on muodostanut Googlen johtamisen perustan. Kirja on täynnä casetutkimuksia ja todistusaineistoa kymmenistä startupeista. Mittaa mikä merkitsee alkaa kysymyksellä: Mikä on tärkeintä seuraavien kolmen (kuuden tai 12) kuukauden aikana? Mitkä asiat ovat etusijalla tulevalla jaksolla? Mihin pyrkimyksiin ihmisten olisi keskityttävä? On vastattava kysymyksiin miksi ja mitä. Nämä kysymykset muodostavat ensimmäisen supervoiman.

Toisen supervoiman muodostaa sitoutuminen tiimityöhön. Steve Jobs: ”Me emme palkkaa fiksuja ihmisiä siksi, että kerromme heille mitä heidän pitää tehdä. Me palkkaamme fiksuja ihmisiä siksi, että he voivat kertoa meille mitä meidän on tehtävä.” Tiimityö takaa, että tavoitteet ja avaintulokset pilkotaan yksilötasolle asti. Kolmas supervoima kartoittaa vastuut. Jokaisen tavoitteet tehdään näkyvämmäksi. Tämä takaa hyvän motivaation, koska jokainen tietää tekevänsä tärkeää työtä. Supervoima neljä kehittää venymiskykyä. Suurin riski on se, ettei mitään riskiä oteta. On siis luotava turvallinen kulttuuri, jossa uskalletaan tehdä virheitä ja ottaa suuria haasteita.

Ja lopuksi näihin viiteen kysymykseen on saatava positiivinen vastaus: 1) Rakenne ja selkeys: Ovatko tavoitteet, roolit ja toteutussuunnitelmat tiimillemme selvät? 2) Psykologinen turvallisuus: Voimmeko ottaa tiimissämme riskejä tuntematta epävarmuutta tai huolta? 3) Työn tarkoitus: Voimmeko tehdä töitä jonkin sellaisen asian puolesta, joka on henkilökohtaisesti tärkeää kullekin meistä? 4) Keskinäinen riippuvuus: Voimmeko luottaa toisiimme tehdäksemme korkealaatuista työtä kaiken aikaa? 5) Työn vaikutus: Voimmeko luottaa perusteetta siihen, että teemme merkityksellistä työtä?

40 kolahdusta. Y1+Y2+Y3+J2.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen

Kirjan tiedot

Doerr, John: Measure What Matters, OKRs – The Simple Idea That Drives 10x Growth, Penguin Business 2018, 3 pistettä, suositus*, ISBN 978-0-241-34848-2

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *