Nikula, Susa: Johtamislupaukset

Kirja johdattaa lukijansa muutosmatkalle, hallittuun johtamiskulttuurin muuttamiseen ja kehittämiseen. Muutoksen keskiössä on uuden tavoitekulttuurin sanoittaminen muotoilemalla ja lanseeraamalla yritykseen johtamisen periaatteet, johtamislupaukset. Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti johtamislupausprosessin erivaiheita: luomista toimeenpanoa ja ylläpitoa. Johtaminen on yritykselle merkittävä kilpailuetu, joten sitä on suositeltavaa ryhtyä aktiivisesti johtamaan kaikenkokoisissa yrityksissä.

Yrityksen menestyksen rakentajina on yritys- ja johtamiskulttuuri tärkeä. Yrityskulttuuriin vaikuttavat organisaation arvot, visiot, strategiat ja tavoitteet, ja näitä syvällisimmin sille antavat oman merkityksensä organisaatiossa vallitsevat perusoletukset, kuten ihmiskäsitys, erilaiset ajatustavat ja ideologiat. Kirjoittajan mukaan yrityksen kulttuuri on pidemmällä aikavälillä aina ylimmän johdon näköinen. Hyvä opas syvällisestä tutustumisesta yrityskulttuuriin on Panu Luukan kirja ”Yrityskulttuuri on kuningas”, joka on esitelty Kirja kirjoista 2022-2023 sivulla 179.

Kirjassa johtamislupaukset viestivät henkilöstölle ja esihenkilöille yrityksen johtamisen periaatteet. Ne kertovat millaista johtamista yrityksessä tavoitellaan ja arvostetaan. Lupausten tulee olla mahdollisimman yksiselitteisiä ja ymmärrettäviä sekä henkiä yrityksen olemusta. Kirjassa on paljon esimerkkejä erilaisten yritysten johtamislupauksista, joiden avulla perehtyminen aiheeseen onnistuu helposti. Kirjassa esitellään johtamislupausten luomisprosessi seitsemän eri vaiheen pohjalta.

Tässä teoksessa johtaminen jaotellaan kahteen ulottuvuuteen, itsensä johtamiseen ja ihmisten johtamiseen. Kirjoittaja on muodostanut itsensä johtamisesta oman viitekehyksen, joka perustuu hänen omiin kokemuksiinsa vuosien saatossa. Kehyksen osa-alueet ovat: tunteet, ajattelu, toiminta ja energia.

Esihenkilön tulee pysähtyä analysoimaan omaa toimintaansa ja tunteitaan. Näin hän tulee tietoiseksi omista tunteistaan, ajatuksistaan, toiminnastaan ja energiastaan. Onnistuminen johtamistyössä edellyttää vastuun ottamista tunnistetusta asiasta, kirkkaan fokuksen löytämistä ja siitä kiinni pitämistä sekä kurinalaisuutta suunnitelmien toteuttamisessa. 80 kolahdusta. J1+J2.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Nikula, Susa: Johtamislupaukset, Kauppakamari 2022, suositus**, 2 pistettä, ISBN 978-952-246-779-9

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *