Rämö & Valtari: Unelmahommissa

Haaveiletko jättäväsi palkkatyön ja alkavasi tehdä työksesi sitä mistä pidät eniten? Mietitkö miten yhdistää intohimo ja elannon hankkiminen? Haittaako, jos yhden intohimon sijasta onkin monta kiinnostuksen kohdetta? Kaksi luovan alan yksityisyrittäjää Satu Rämö ja ja Hanne Valtari kertovat mielenkiintoisesti, miten he tekivät loikan unelmien töihin – ja miten se voi onnistua sinultakin. Satu Rämö asuu perheineen Islannissa ja on toimittaja, designkaupan pitäjä, matkailuyrittäjä ja ammattibloggaaja (www.salamatkustaja.com). Hän on kirjoittanut useita kirjoja. Hanne Valtari on ammattibloggaaja, toimittaja ja tuottaja. Hän asuu perheineen Helsingissä. Hänen bloginsa löytyy osoitteesta www.mutsiavautuu.com.

Tätä kirjaa oli kiva lukea. Melkein kuin lukisi kaunokirjallisuutta. Kirja muodostuu neljästä kokonaisuudesta:
1) Löydä oma unelmatyösi
2) Ota työ osaksi tasapainoista elämää
3) Hei, unelmaduunari, pidä huoli itsestäsi!
4) Näin unelmatyöllä tehdään rahaa.

Yksinkertaisuudessaan unelmatyö on duuni, joka tuo tekijälleen nautintoa, onnea ja tunteen siitä, että tekee jotain merkityksellistä. Vaikka jokaiseen työhön kuuluu vähemmän mukavia puolia, unelmatöihin on aina kiva mennä. Molemmat kirjoittajat kertovat omasta unelmamatkastaan ja siitä, että omaan onnellisuuteen voi vaikuttaa. Sadan prosentin onnellisuuskakusta 50 prosenttia on geneettinen perimä ja olosuhteilla on 10 prosentin vaikutus. Näihin kahteen kakkupalaseen ei ihminen voi itse vaikuttaa. Ratkaisevaa onkin, miten käyttää jäljelle jäävää 40 prosenttia. Tähän voimme itse vaikuttaa.

30 kolahdusta. Y1+Y2.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen


Kirjan tiedot

Rämö, Satu & Valtari, Hanne: Unelmahommissa, WSOY 2017, suositus**, 3 pistettä, ISBN 978-951-0-41935-9

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn