Siefen, Hanna: Uteliaisuuden taito – Kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää

Kirjan mukaan on aika oppia tunnistamaan arkisen oppimisen psykologiset esteet ja rakentaa rinnalle uteliaisuuden taito. Emme ole uteliaita ainoastaan välttääksemme epämukavuutta vaan myös saadaksemme positiivisia kokemuksia. Vaikka meillä on luontainen taipumus uteliaisuuteen, ei ole itsestään selvää, että uteliaisuus ohjaisi toimintaamme arkisissa tilanteissa. Sen takia heräävä uteliaisuus on taito, ei automaatio.

On luotava kokeilukulttuuria uteliaisuuden herättelemiseksi. Silloin havaitsemme, että oppiminen vaatii vaivannäköä ja kykyä vavisuttaa nykyistä ajattelua. Uusien asioiden kokeilu, ideoiden heittely, poikkeavasta mielipiteestä kiinnostuminen ja palautteen pyytäminen vaativat rohkeutta. Hienoa tässä kirjassa on se, että voimme samalla seurata miten kirjoittaja oppii koko ajan samalla kirjan kirjoittamista. Tämä voi myös samalla auttaa sellaisia lukijoita, jotka ovat suunnitelleet kirjan tekoa. 80 kolahdusta. Y1.

Artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen

Kirjan tiedot

Siefen, Hanna: Uteliaisuuden taito – Kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää, Tuuma 2021, suositus**, 2 pistettä, ISBN 978-952-370-152-6

Tekijänoikeudet. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yksityiseen omaan käyttöön, eikä tätä artikkelia saa hyödyntää mitenkään kaupallisesti. Tässä artikkelissa mainittujen kirjojen tekijänoikeudet kuuluvat niiden kustantajille ja/tai tekijöille. Tiimiakatemia Global Oy ja tämän artikkelin kirjoittaja Johannes Partanen kehottavat ostamaan ja lukemaan tässä artikkelissa suositeltuja hyviä kirjoja.

Johannes Partanen

Johannes Partanen

Artikkelin kirjoittaja on intohimoinen lukija, opetusneuvos ja Tiimiakatemian perustaja. Urallaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen kehittäjänä Johannes on ammentanut kirjoista lukemattomia ideoita ja ajatuksia työhönsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *